Tervetuloa outokumpuun!

Kumpulaiset haastelee

Kumpulaiset ovat omien sanojensa mukaan ystävällisiä ja avoimia, apua ja neuvoja saa. Kansainvälinen kaivostoiminta toi tuulahduksia maailmalta sadan vuoden ajan, nyt tuulahduksia tuovat kulttuurialan opiskelijat, kansainväliset uuden polven yritykset ja matkailijat.

Kun kysyy kumpulaiselta, ovatko he savolaisia vai karjalaisia, saa vastauksen, että me olemme outokumpulaisia. Kaupungista ja sen ihmisistä löytyy vastakohtia, on rosoa ja kauneutta, kaupunkia ja erämaata.

Ota itse selvää, millaisia kumpulaiset ovat ja mitä he haluavat sinulle kertoa rakkaasta kaupungistaan!

“Kumpulaisuus on kuin tavaramerkki”

Outokumpulainen Anna Partanen valitsee tittelikseen mielummin ‘puuhanainen’, kuin ‘eläkeläinen’. Tämä käy järkeen! Annan voi kohdata muun muassa kansallispukuhiihdossa, kuntapolitiikassa, luontopoluilla, taiteen parissa ja Vanhat talot -tapahtumassa. Outokummussa riittää tekemistä!

Lue lisää

”Kaivoksen tarinat elävät yhä”

Tiina Palanderin tuntee harva, mutta Tintin tietää kaikki. Metsähovin nauravaisella tarjoilijattarella on rautainen työkokemus nälkäisten ja janoisten asiakkaiden palvelijana. Tintti odottaa malttamattomana kesän luontoretkiä ja tietysti matkailijoita tarinoimaan paikallisen baaritiskille.

Lue lisää