Elävä Kummunkatu

Outokummun kaupungintalo

Geologinen aikajana

Outokummusta on louhittu maailman vanhimpia mineraaleja! Kivilajien ja mineraalien syntyyn voit tutustua Kummunkadun mittaisella geologisella aikajanalla. Taulujen ja kuvien lisäksi apuna ovat AR-sovellukset, jotka toimivat tekniikkaa tukevilla älypuhelimilla.

Aikajana alkaa Vanhan kaivoksen kivipuiston reunalta ja päättyy torille kaupungintalon kupeeseen. Torin laidalla oleva Siunuan Gneissi on 3.500 miljoonaa vuotta vanhaa kiveä! Toki kierroksen voi kiertää aloittamalla torilta ja päättää sen tutustumalla Vanhaan kaivokseen.

Kummunkadun varrella kannattaa pysähdellä myös kahville, kauppoihin, drinkille tai syömään. Iltaisin Kummunkadulla ja Vanhalla kaivoksella loistavat katuvalot erilaisin teemoin, valot ovat viimeisintä tekniikkaa.

Joulun aikaa kadun varren liikkeet innostuvat somistamaan ja valaisemaan ikkunoitaan, pientä kisaa kauneimmasta ikkunasta on ollut ilmassa. Kummunkatu on on elävä ympäri vuoden!

Outokummun Geologinen aikajana
Tutustu Digiväylän karttapalveluun

Digiväylä palvelee

Digiväylä muodostuu kahdesta erillisestä palvelusta. Netissä toimivasta karttapalvelusta ja kuudesta infonäytöstä. Karttapalvelusta löydät palvelut ja aktiviteetit Outokummun alueelta. Kannattaa klikkailla!

Infonäytöt sisätiloista löytyvät kirjaston aulasta, uimahallilta ja Vanhan Kaivoksen Malmitalolta. Ulkonäytöt sijaitsevat Kummunkadun laidalla, Hotelliravintola Kummun seinustalla, sekä Vanhan Kaivoksen kaivostunnelin suulla. Näytöillä näkyy tietoa tapahtumista sekä paikallisten yritysten mainoksia.

Jaa artikkeli ystävillesi!