Tapahtumat

Tehdään yhdessä hyvää

Outokummussa on ollut vuosien varrella mitä oudoimpia tapahtumia kuten monitaiteellinen OutoAikaOuto ja todella Huonot Festarit. Ideat kiertävät, jalostuvat ja tapahtumat muuttavat muotoaan. Tapahtumia järjestävät aktiiviset yhdistykset paikallisten yritysten ja kaupungin tuella.

Kaupungissa tapahtuu koko ajan, kumpulaiset ovat aktiivista väkeä.

Tapahtumia Outokummussa

OKUfest Outokumpu

OKUfest – koko kaupungin festari

Viimeksi tapahtuma järjestettiin 9.-11.6.2023. OKUfest 2023 järjestettiin ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä ja tarjolla oli maittava kattaus artisteja, elämyksiä ja hyvää ruokaa!

Festarit aloitettiin perjantaina fiftari-illalla, lauantaina jatkettiin Vanhan Kaivoksen Mäkiauto GP:llä, Foodfesteillä ja päivän musiikkikattauksesta vastasivat mm. Ilja Teppo yhtyeineen sekä Saku Kuosmanen duo. Vanhalla Kaivoksella Wanhan Pajan iltaklubilla festarikansaa villitsit legendaarisia ysärihittejä uudistanut 90’s FIN Cover Boyz & Girlz ja dj Miksei. Sunnuntain ohjelma keskittyi Erä- ja luontokeskuksen sekä Särkiselän maisemiin.

Mitä keksitään 2024?

Kivimessut 22.-23.7.2023

Edelliset kivimessut vietettiin 22.-23.7.2023. Perinteiset kivi-, koru- ja kädentaitomessut järjestetään perinteisesti Outokummun Vanhalla kaivoksella ravintola Vanhan pajan tiloissa. Ohjelmaan kuuluu tietoa, taidonnäytteitä ja ostettavaa kivistä ja mineraaleista aidossa ympäristössä. Messut järjestää Outokummun Kivikerho ry, jonka tarkoituksena on kivi- ja mineraalitietouden tunnetuksi tekeminen.

vanhat talot bändi

Vanhat talot -tapahtuma 4.-6.8.2023

Edellinen Vanhan talot -tapahtuma järjestettiin 4.-6.8.2023 jo kuudetta kertaa.  Viimeksi tapahtuma keskittyi Outokummun alueen muinaishistoriaan. Tapahtumassa koettiin luentoja, työpajoja ja työnäytöksiä sekä opastettu bussiretki kivikautisiin kohteisiin, Tapahtuman perinteisesti kruunasi Vanhat talot -bändin iltakeikka Vanhalla kaivoksella. Tapahtumaa järjestää Itä-Suomen kulttuuripolut ry. Toivottavasti vanhojen talojen ovia avataan myös vuonna 2024.

Jaa artikkeli ystävillesi!