Tapahtumat

Tehdään yhdessä hyvää

Outokummussa on ollut vuosien varrella mitä oudoimpia tapahtumia kuten monitaiteellinen OutoAikaOuto ja todella Huonot Festarit. Ideat kiertävät, jalostuvat ja tapahtumat muuttavat muotoaan. Tapahtumia järjestävät aktiiviset yhdistykset paikallisten yritysten ja kaupungin tuella.

Kaupungissa tapahtuu koko ajan, kumpulaiset ovat aktiivista väkeä.

Tapahtumia Outokummussa

OKUfest Outokumpu

OKUfest 9.-11.6.2023

Toivotamme teidät tervetulleeksi kuparikaupungin hehkuun. OKUfest 2023 järjestetään ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä ja tarjolla on maittava kattaus artisteja, elämyksiä ja hyvää ruokaa!

Festarit aloitetaan perjantaina fiftari-illalla, lauantaina jatketaan Vanhan Kaivoksen Mäkiauto GP:llä, Foodfesteillä ja päivän musiikkikattauksesta vastaavat mm. Ilja Teppo yhtyeineen sekä Saku Kuosmanen duo. Vanhalla Kaivoksella Wanhan Pajan iltaklubilla festarikansaa viihdyttävät legendaarisia ysärihittejä uudistanut 90’s FIN Cover Boyz & Girlz ja dj Miksei. Ja lisäksi PALJON PALJON muuta ohjelmaa.

Kivimessut 22.-23.7.2023

Perinteiset kivi-, koru- ja kädentaitomessut järjestetään perinteisesti Outokummun Vanhalla kaivoksella ravintola Vanhan pajan tiloissa. Odotettavissa on tietoa ja ostettavaa kivistä ja mineraaleista aidossa ympäristössä. Ravintolasta muiden paikallisten herkkujen lisäksi mainarinkeittoa. Messut järjestää Outokummun Kivikerho ry, jonka tarkoituksena on kivi- ja mineraalitietouden tunnetuksi tekeminen.

vanhat talot bändi

Vanhat talot -tapahtuma 4.-6.8.2023

Outokummun vanhat talot -tapahtuma on nyt Outokummun vanhimmat talot. Kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma keskittyy tänä vuonna Outokummun alueen muinaishistoriaan. Tapahtumassa on luentoja, työpajoja ja työnäytöksiä sekä opastettu bussiretki kivikautisiin kohteisiin, Tapahtuman kruunaa Vanhat talot -bändin iltakeikka Vanhalla kaivoksella. Tapahtuman järjestää Itä-Suomen kulttuuripolut ry.

Jaa artikkeli ystävillesi!