Kulttuuri

Outokumpu on Pohjois-Karjalan Berliini?

Meillä kulttuuri on läsnä arjessa ja juhlassa. Kaivosyhtiö tuki kulttuurielämää, johtajat keräsivät kuvataidetta ja kaivosyhtiö maksoi palkkaa puhallinorkesterille. Yhtiöllä oli toki myös oma poliisi ja putka.

Outokummulla on maine kulttuurikaupunkina, jossa luodaan uutta. Syntyy uusia tapahtumia ja kokoonpanoja ja erityisesti Vanha kaivos rosoisuudessaan houkuttaa taiteen tekijöitä.

Teatterin, tanssin, kuvataiteen ja media-alan koulutus tuo joka vuosi uusia tekijöitä ja vipinää kaupunkiin. Kansainvälinen taiteilijaresidenssi houkuttelee taiteilijoita ympäri maailman ja taiteilijoiden esityksistä voi nauttia ympäri vuoden.

kulttuuritalo marita outokumpu

Kulttuuritalo Marita

Tasokkaita ja monipuolisia kulttuurituotantoja vierailevien taiteilijoiden, oppilaitosten ja Outokummun teatteriryhmien toimesta. Talossa toimii myös elokuvateatteri ja kulttuuritila.

kulttuuritapahtumat
elokuvateatteri marita outokumpu

Elokuvateatteri Marita

Outokummun oma leffateatteri, jossa voi nähdä uutuudet samaan aikaan kuin isommissa kaupungeissa, mutta leppoisammassa tunnelmassa.

elokuvateatterimarita.fi
teatteri kiisu outokumpu

Teatteri Kiisu

Vanhan kaivoksen alueella sijaitseva Teatteri Kiisu toimii teatterin ja konserttien areenana. Outokummun sirkus harjoittelee tilassa, jossa riittää korkeutta ja avaruutta.

Vanha kaivos/Teatteri Kiisu
taiteilija residenssi outokumpu

Taitelijaresidenssi

Kansainvälinen taiteilijaresidenssi tuo Outokumpuun tekijöitä kaikilta taiteen aloilta. Taiteilijoilta ei peritä vuokraa, mutta he sitoutuvat esittämään työnsä tuloksia avoimissa näyttelyissä ja esityksissä. Kannattaa ehdottomasta katsastaa, mitä on tulossa.

oldmineresidency.fi

Jaa artikkeli ystävillesi!