Tervetuloa outokumpuun!

Näe ja koe ja vaikutu!

Kurvaa Outokumpuun, kaupungista löytyy nähtävää kulttuurista, luonnosta ja itäsuomalaisen pikkukaupungin elämänmenosta pitäville. Aktiviteettejä ja tapahtumia löytyy ympäri vuoden liikkujille, nautiskelijoille ja shoppaajille.

Vanha kaivos ja Kaivosmuseo outokumpu

Vanha kaivos ja Kaivosmuseo

Vanha kaivos on vaikuttava kohde. Suositun Kaivosmuseon vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat ovat tarjolla ympäri vuoden. Kaivoksen oppaat kertovat tarinoita ja sattumuksia kaivostoiminnan värikkäästä historiasta.

Lue lisää
lasten kaivos leikkipuisto outokumpu

Lasten kaivos – Itä-Suomen suurin leikkipuisto

Kesä-elokuussa Vanhalla kaivoksella pääsee leikkimään ja oppimaan uutta. Leikkipuistossa voi hauskanpidon lisäksi tutkia mm. erilaisia kivilajeja ja ihailla isoja työkoneita. Alueella on iso sisähalli, joten sadekaan ei menoa haittaa.

Lue lisää
vanhat talot outokumpu

Vanhat talot – arkkitehtuurin helmiä

Outokummun kaivosyhteisö rakentui sadan vuoden ajan, joten Vanhan kaivoksen aluetta ja sen ympäristöä voi kutsua ”vanhaksi kaupungiksi”. Kesällä kaivokselta ja Kaunisniemen kahvilasta voi lainata kesäjopoja, joilla on mukava kierrellä ja katsella. Vanhat talot -tapahtumassa pääset tutustumaan taloihin ja tarinoihin nykyisten asukkaiden kertomina.

Lue lisää
erä- ja luontokeskus lasten kalapaikka outokumpu

Erä- ja luontokeskus ja Lasten kalapaikka

Erä- ja luontokeskus on koko perheen luontokohde, jossa voi meloa, patikoida ja kalastaa. Harjumaisemia on verrattu Koliin ja Punkaharjuun. Lasten kalapaikka on mittava esteetön tukikohta, jossa alle 12-vuotiaat voivat kalastaa maksutta jopa lohikaloja.

Lue lisää
Viurusuo outokumpu

Pitkälähti, Sysmäjärvi ja Viurusuo – luonnon aarreaittoja

Luontoharrastajaa hemmottelevat kirkasvetinen Juojärvi, maankuulu Sysmäjärven lintujärvi ja vielä löytämätön suojeltu Viurusuo. Outokummussa on myös pidempiä patikointireittejä ja talvisin hyvin hoidettu latuverkosto.

Lue lisää
Maaret Kaksola

Kaksolan marjatila ja elävät kylät

Outokumpua ympäröivät virkeät kylät. Kaksola on Viuruniemen kylällä sijaitseva avoin maatila. Tilaa on asutettu vuodesta 1884 ja tästä muistona aittamuseo, joka toimii myös tilapuotina. Rikkaveden kylä tunnetaan kauniista maisematiestä ja “olkitalosta”.

Lue lisää