Liikunta

Liikettä niveliin!

Outokummussa liikunnalla ja urheilulla on pitkät perinteet, kaupunki on panostanut vahvasti liikunnan ja harrastusten puitteisiin. Outokumpuun tullaan liikkumaan myös lähikunnista, monipuolinen uimahalli on yksi vetonauloista.

Seurojen ja yhdistysten merkitys on suuri, aktiivisia seuroja löytyy mm. palloilulajien, voimistelun, golfin, kalastuksen ja talviurheilun parista. Yritykset tarjoavat mahdollisuuksia mm. melontaan, ratsastukseen ja kehonhuoltoon.

Outokumpulaisten urheiluseurojen sekä yhdistysten yhteystietoja löydät täältä »

uimahalli outokumpu

Keskustan liikuntapalvelut

Outokummun urheilutalossa on liikuntasaleja palloiluun ja uusittu kuntosali. Uimahallista löytyvät 50-metrin uintiradat, hieronta-allas sekä höyrysauna nautiskeluun ja kylmäallas virkistäytymiseen. Allasosastolla on 38 metriä pitkä liukumäki ja lasten oma allas.

Matovaaran urheilukeskukseen kuuluvat Outokumpu-halli, kaksi hyvätasoista nurmikenttää,  yleisurheilukenttä, tenniskenttä, hiihtoladut, 4 km pitkä valaistu pururata, miniareena, pallokenttä sekä beach-volley -kenttä.  

Tutustu harrastuspaikkoihin

Vinkkejä liikuntaan!

golf outokumpu

Golfia

Outokummun Golfseuran huolella ylläpitämä kenttä tunnetaan yleisesti nimellä Keretin kenttä. Golfkentän vieressä seisoo komea vanhus, 96 metriä korkea Keretin kaivostorni. Keretin  torni on yksi Euroopan korkeimmista kaivostorneista Pohjos-Karjalan korkein rakennus. Näin omintakeista pelimaisemaa et siis varmasti muualta löydä!

Kentän ja seuran palvelut:
– yhdeksänreikäinen kenttä
– lähipelirange ja pituuslyöntirange
– greencard- ja muita kursseja
– klubilla myydään golftarvikkeita, virvokkeita ja pientä purtavaa

Keretti Golf
Frisbeegolf outokumpu

Frisbeegolfia

Pelaa frisbeegolfia Outokummun Vanhalla kaivosalueella. Vanhan kaivoksen kupeeseen rakennettu 18-väyläinen rata ympäristöineen antaa aivan omanlaisen pelikokemuksen, jota et muualla saa.

Rataa ylläpitää Okun Frisbeegolf ry ja radan pituus on noin kaksi kilometriä. Pelaamaan pääsee, vaikka Vanhan Kaivos olisi suljettu.

Frisbeegolf
tennistä outokumpu

Tennistä

Tenniksen makuun pääset Matovaaran urheilukeskuksessa, jossa tenniskentät sijaitsevat. Tenniskenttien ylläpidosta vastaa Outokummun Verkkopalloseura ja kenttien vuoroja voit varata Outokummun R-kioskilta.

/Outokummunverkkopalloseura

Melontaa ja suppailua

Melontakaverit vuokraavat kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja kesä-elokuussa Särkiselän leirintäalueen Kaunisniemen kahvilassa. Kalustoa löytyy myös pienille ryhmille opastuksen kera. Puitteet antaa ainutlaatuinen 12-järven melontareitti.

melontakaverit.com
Särkiselkä Camping/Kaunisniemi Cafe
Pyöräily outokummussa

Pyöräily

Särkiselän leirintäalueen ympäristössä on metsäautoteitä, jotka sopivat hyvin maastopyörälle. Pyöräilyä merkityillä luontopoluilla ei suositella, ne on varattu patikointiin. Kesällä leirialueen Kaunisniemen kahvilasta ja Vanhalta kaivokselta saa lainaan kesäjopoja.

”Kumivaaran kierros” on päällystetty ja kumpuileva reitti, joka kulkee leirintäalueelta Outokummun keskustan kautta Kuopion tielle ja sieltä maalaismaiseman halki takaisin. 

Kaunisniemen kahvila/Särkiselkä Camping
Valkeavaaran talli outokumpu

Valkeavaaran talli

Valkeavaaran talli tarjoaa elämyksiä luonnon helmassa ja eläinten kanssa. Lapsille järjestetään heppaleirejä ja aikuisille hyvinvointiretriittejä. Maastoratsastus kauniissa metsä-ja järvimaisemissa soveltuu aloittelijoille ja kokeneille ratsastajille ympäri vuoden. Leirejä järjestetään koulujen loma-aikoina.

Valkeavaaran talli
talviliikunta outokumpu

Talviurheilua – hiihtoa, lumikenkäilyä ja luistelua

Keskustan Matovaaran urheilukeskuksen 1-4 km pitkät hiihtoladut sekä keskustasta Erä- ja luontokeskuksen helmaan kulkevat maastoreitit tarjoavat hikeä ja hienoja hetkiä kauniissa maisemissa. Latuverkosto kokonaisuudessaan on n. 40 km. Erä- ja luontokeskuksen alueen harjut ja polut ovat mainio paikka liikkua lumikengillä.

Katso latukartta

Avantoon

Outokummun avantouimarit ylläpitävät avantoa Kolmikannan leirikeskuksessa, joka sijaitsee n. 6 km:n päässä Outokummun keskustasta. Jos avantoon pulahtaminen kiinnostaa tiedustele avantotilannetta avantouimareilta.

/Outokummun avantouimarit
pikille mustavalkeinen outokumpu

Kalastamaan tai pilkille

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue sijaitsee Outokummun Erä- ja luontokeskuksessa noin 6 km keskustasta. Virkistyskalastusalue palvelee eräihmisiä ikään ja taitoihin katsomatta. Alueella on luontopolkuja ja sen läpi kulkee 12-järven melontareitti.

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue

Kuntosalille

Outokummun uusittu kuntosali sijaitsee urheilutalo-uimahallin yhteydessä. Kuntoa kohentamaan pääset vain viiden euron kertamaksulla.

Katso aukioloajat ja vuorot
ovela jumppaa outokumpu

Jumppaan

Monipuolista jumppaa kehonhuollosta tehotreeniin tarjoaa Outokummun Voimistelu ja liikunta (Ovela), jonka jumppiin voit osallistua myös kertamaksulla. Ovela järjestää myös ns. korkean paikan kesäjumppaa Vanhan kaivoksen näköalatasanteella. Jumpassa näköalat ovat huikeat ja ilmastointi pelaa.

Ovela

Historian havinaa

Outokummussa on pelattu pallopelejä, erityisesti pesäpalloa, suunnistettu, yleisurheiltu ja hiihdetty kilpaa halki vuosikymmenten. Lajien kirjo on vuosien varrella kasvanut ja muuttunut. Kaivosyhtiö tuki aikanaan monin tavoin urheiluseurojen toimintaa, yhtiöllä oli mm. oma urheiluohjaaja.

Jo vuonna 1911 perustettu Outokummun Partio on yksi monista edelleen aktiivisista urheiluseuroista. Tunnetuimpia Partion kasvatteja ovat hiihtäjät Marjo Matikainen ja Jaana Savolainen. Kuvat ovat Outokummun Partion kokoelmista.

Jaa artikkeli ystävillesi!