Tervetuloa outokumpuun!

Ravintolat ja kahvilat

Outokumpulaiset ovat kaikkiruokaisia, vaikutteita on otettu sekä Karjalan ja Savon puolelta. Kaivosmiehille tarjottiin aikanaan Kaivosmiehen soppaa eli tuhtia lihakeittoa, koska kaivostunneliin ei kannattanut vettä kuskata. Jälkiruoaksi kotioloissa on herkuteltu ruispuolukkapuurolla.

Kannattaa poiketa kahvilla, pizzalla, lounaalla, drinkillä tai tilata mökille valmiit eväät. Päivän tarjoukset ja aukioloajat löydä yritysten nettisivuilta ja somekanavista. Nälkä ja jano ei pääse yllättämään!

VisitOutokumpu

Hotelliravintola Kumpu

Kaupungin ytimessä matkailijoista huolehtii Hotelliravintola Kumpu. Ammattitaidolla ja sydämellä huolehditut palvelut ovat matkailijan ilo. Hotellin palveluihin kuuluvat lounas sekä ála carte. Uusin lisäys hotellin palveluihin on Café Kumpu. Paikan erikoiskahvit ja herkkuvitriini saavat suun hymyyn (ja makiaksi).

Ravintolassa järjestetään orkesteritansseja ja bändi-iltoja. Silloin kannattaa olla mukana pyörähtelemässä!

Hotellissa voi järjestää kokouksia ja juhlia. Näitä varten räätälöidään tarjottavat toiveiden mukaan.

Ravintola Metsähovi

Jos keskustan kaduilla kaikuu leveä naurunremakka, se todennäköisesti kantautuu täältä. Metsähovin rempseä henkilökunta toivottaa janoisen ja nälkäisen vieraan peremmälle, kyytipojaksi saa viimeisimmät menovinkit.

Metsähovista löydät:

  • Kaksi terassia
  • Suolaista purtavaa listalta
  • Viikonloppuisin karaoke
  • Artisti-iltoja ja disco
  • Biljardipöytä ja darts-taulut
  • Päivän lehdet

Jos haluat tavata aitoja kumpulaisia ja kuulla päivän puheenaiheet, Metsähovi on oikea paikka.

pitsa posti outokumpu

Pizza Posti

Pitkä lista ja lyhyt odotus. Pizza Posti on perheyritys, joka ruokkii vierailijan herkullisilla pizzoilla, kebabilla ja hampurilaisilla, ystävällisellä asiakaspalvelulla höystettynä. Pizzeria sijaitsee huoltoaseman entisissä puitteissa ja kesällä ulkoa löytyy katettu terassi.

Voit kipaista paikan päälle tai tilata tuotteet keskustan kupeeseen. Pizza Postissa viihtyvät myös perheen pienimmät, sillä ravintolan sisällä on leikkipaikka pieniä vipeltäviä ruokavieraita varten.

Voit tilata ruoat ennakkoon verkkosivuilta tai mobiilisovelluksen kautta.

piseria la milano outokumpu

La Milano

La Milanossa tilaa riittää isommallekin seurueelle ja vastassa on aina ystävällinen henkilökunta. Tässä perheyrityksessä ravintolan siisteys, miellyttävä ulkoterassi ja hyvin varusteltu leikkipaikka perheen pienimmille viestivät siitä, että asiakkaan viihtyvyys on tärkeää.

Ruokalistalta löytyvät pizzat ja kebabit ovat saaneet vierailijoilta positiivisia arvioita esimerkiksi Googlen arvosteluissa ja oman makuelämyksen voit kokea paikan päällä tai foodora -palvelun kautta tilattuna keskustan alueelle.

Kotipizza

Kotipizza toimii Shellin huoltamon yhteydessä. Shellin kahvilassa on tarjolla on tuoreita leivonnaisia, maistuvia sämpylöitä, suolaisia piirakoita ja R-menun lämpimiä pieniä aterioita. Kahvi on aina tuoretta ja se jauhetaan pavuista paikan päällä.

Kesäisin avoinna olevalla terassilla voi nauttia auringon lämmöstä. Pizzan saat halutessasi myös mukaan. Shell sijaitsee Kuopiontien varressa ja on vilkas paikallisten ja matkailijoiden kohtaamispaikka.

VisitOutokumpu ravintolat

Outomättö

Grilliravintola Outomättö ruokkii sudennälkäiset nopeasti! Listalla tuttua grillievästä burgerista makkara-perunoihin. Paikallista tvistiä unohtamatta. Sijainti kätevästi keskustassa lähellä muita palveluita. Hae mukkaan tai hotkaise heti!

Kahvilat

Kosilkan kahvila

Helppo tulla ja mutkaton viihtyä. Outokummun torin ja kaupungintalon kupeessa Kosilkan kahvila on pelipaikoilla. Täältä löytyy vitriinin herkkujen lisäksi tilauksesta piirakat, leivät ja leivokset juhlapöytään. Kahvion valikoimassa on myös pieni, mutta laadukas valikoima oluita, siidereitä ja viinejä.

Kesällä kahvitauko maistuu parhaimmalta terassin puolella mistä onkin hyvä pitää silmällä pääkadun liikkujia ja torin elämää. Täällä kokoontuu paikkakunnan “toriparlamentti” ja kuulet halutessasi kaupungin viimeisimmät juorut.

Vinkki jäätelönhimoon; täällä valmistuu paikallinen jätski! Kannattaa maistaa!

Kosilkan jäätelökioski

Jäätelökioski Ruplan aukiolla. Tarjolla paikallisesti tehtyä jäätelöä, käsittelemättömästä tilamaidosta ja muista aidoista raaka-aineista. Myös leivonnaisia, kahvia ja virvokkeita.
Aukioloajat: ma-la 12-19
(Säävaraus)

Uimahallin kahvila – RaisaTuuli

Urheilutalon iloinen kohtaamispaikka. Vitriinissä odottelee tuoreita herkkuja, jos urheilusuoritukset uhkaavat kaloritasapainoasi. Poiketa kannattaa muutenkin, kahvilasta löytyy pieni kukkapuoti. Raisalta voi tilata herkut myös kotiin, mökille tai juhliin, mukaan saa tarvittaessa tarjoilupalvelun.

Särkiselän leirintäalue

Kaunisniemen kahvila (kesä-elokuu)

Kaunisniemen kahvilasta on tullut Outokummun suosittu kesäkahvila. Eikä suotta! Kaunisniemessä viihtyvät yhtä lailla paikalliset ja matkailijat.

Kahvila on iloisten kohtaamisten paikka, josta on kätevä jatkaa luontopoluille tai rannalle. Rannasta löytyy kehutut löylyt antava puulämmitteinen sauna. Monta osumaa yhdessä kohteessa!

Keretti Golf (kesä-elokuu)

Outokummun golfseura toivottaa pelaajien lisäksi myös muut kulkijat pysähtymään jätskille ja kahvipaussille klubin terassille. Tosin riski golf-kärpäsen puremaan on mahdollinen! Hyvä sijainti lenkkeilijöille ja Keretin tornista kiinnostuneille. Kompaktin klubin vieressä iso parkkialue ja St1-kylmäasema.