Tervetuloa outokumpuun!

Ravintolat ja kahvilat

Outokumpulaiset ovat kaikkiruokaisia, vaikutteita on otettu sekä Karjalan ja Savon puolelta. Kaivosmiehille tarjottiin aikanaan Kaivosmiehen soppaa eli tuhtia lihakeittoa, koska kaivostunneliin ei kannattanut vettä kuskata. Jälkiruoaksi kotioloissa on herkuteltu ruispuolukkapuurolla.

Kannattaa poiketa kahvilla, pizzalla, lounaalla, drinkillä tai tilata mökille valmiit eväät. Päivän tarjoukset ja aukioloajat löydä yritysten nettisivuilta ja somekanavista. Nälkä ja jano ei pääse yllättämään!

Hotelliravintola Kumpu

Kaupungin ytimessä matkailijoista huolehtii Hotelliravintola Kumpu. Perinteistä ravintolaa luotsaavat 1.11.2022 alkaen Virva ja Tuuli, äiti ja tytär ammattitaidolla ja sydämellä. Hotellin palveluihin kuuluvat lounas sekä ala carte.

Ravintolassa järjestetään orkesteritansseja ja bändi-iltoja ja silloin kannattaa olla mukana pyörähtelemässä tai rokkaamassa!

Hotellissa on kokoustila ja kokouksia ja juhlia varten räätälöidään tarjottavat toiveiden mukaan.

Hotellin yhteyteen avataan vielä ennen kesää myös kahvio!

Hotelli Kumpu
/hotelliravintolakumpu

Ravintola Metsähovi

Jos keskustan kaduilla kaikuu leveä naurunremakka, se todennäköisesti kantautuu täältä. Metsähovin rempseä henkilökunta toivottaa janoisen ja nälkäisen vieraan peremmälle, kyytipojaksi saa viimeisimmät menovinkit.

Metsähovin katon alla tapahtuu monenmoista:
– Suolaista purtavaa listalta iltaisin
– Viikonloppuisin karaoke, artisti-iltoja ja disco
– Sunnuntaisin bingo!
– Biljardipöytä ja darts-taulut

Jos haluat tavata aitoja ihmisiä ja kuulla päivän puheenaiheet, Metsähovi on oikea paikka.

Ravintola Metsähovi
/Ravintola-Metsähovi-Pub-Wildhouse
ravintola vanha kaivos outokumpu

Ravintola Vanha kaivos

Vanhan kaivoksen alueelta löydät Wanhan pajan, Takomon ja tunneliravintola Karbidin. Wanhan pajan ja Takomon rouhea tunnelma, rosoiset seinäpinnat ja suuret ikkunat ovat ainutlaatuinen ympäristö. Kesäisin makuelämyksiä voi nauttia ulkona suurella ja viihtyisällä terassilla.

Talvikaudella Takomo ja tunneliravintola Karbidi toimivat tilausravintolana, jotka voit varata erikseen kokouksiin ja yksityistilaisuuksiin. Karbidissa on vietetty monet tunnelmalliset juhlat kirjaimellisesti kiven sisässä ja takkatulesta nauttien.

Vanhan kaivoksen ravintolat
pitsa posti outokumpu

Pizza Posti

Pitkä lista ja lyhyt odotus. Pizza Posti on perheyritys, joka ruokkii vierailijan herkullisilla pizzoilla, kebabilla ja hampurilaisilla, ystävällisellä asiakaspalvelulla höystettynä. Pizzeria sijaitsee huoltoaseman entisissä puitteissa ja kesällä ulkoa löytyy katettu terassi.

Voit kipaista paikan päälle tai tilata tuotteet keskustan kupeeseen. Pizza Postissa viihtyvät myös perheen pienimmät, sillä ravintolan sisällä on leikkipaikka pieniä vipeltäviä ruokavieraita varten.

Voit tilata ruoat ennakkoon verkkosivuilta tai mobiilisovelluksen kautta.

Pizza Posti
piseria la milano outokumpu

La Milano

La Milanossa tilaa riittää isommallekin seurueelle ja vastassa on aina ystävällinen henkilökunta. Tässä perheyrityksessä ravintolan siisteys, miellyttävä ulkoterassi ja hyvin varusteltu leikkipaikka perheen pienimmille viestivät siitä, että asiakkaan viihtyvyys on tärkeää.

Ruokalistalta löytyvät pizzat ja kebabit ovat saaneet vierailijoilta positiivisia arvioita esimerkiksi Googlen arvosteluissa ja oman makuelämyksen voit kokea paikan päällä tai foodora -palvelun kautta tilattuna keskustan alueelle.

Foodora.fi/LaMilano

Kotipizza

Kotipizza toimii Shellin huoltamon yhteydessä. Shellin kahvilassa on tarjolla on tuoreita leivonnaisia, maistuvia sämpylöitä, suolaisia piirakoita ja R-menun lämpimiä pieniä aterioita. Kahvi on aina tuoretta ja se jauhetaan pavuista paikan päällä.

Kesäisin avoinna olevalla terassilla voi nauttia auringon lämmöstä. Pizzan saat halutessasi myös mukaan. Shell sijaitsee Kuopiontien varressa ja on vilkas paikallisten ja matkailijoiden kohtaamispaikka.

Kotipizza/Outokumpu
Grilliravintola Outomättö

Outomättö

Grilliravintola Outomättö ruokkii sudennälkäiset nopeasti! Listalla tuttua grillievästä burgerista makkara-perunoihin. Paikallista tvistiä unohtamatta. Sijainti kätevästi keskustassa lähellä muita palveluita. Hae mukkaan tai hotkaise heti!

Outomättö

Kahvilat

kulma kahvila outokumpu

Kosilkan kahvila

Helppo tulla ja mutkaton viihtyä. Outokummun torin ja kaupungintalon kupeessa Kosilkan kahvila on pelipaikoilla. Täältä löytyy vitriinin herkkujen lisäksi kokoustila ja tilauksesta piirakat ja leivokset juhlapöytään.

Kesällä kahvitauko maistuu parhaimmalta terassin puolella mistä onkin hyvä pitää silmällä pääkadun liikkujia ja torin elämää. Täällä kokoontuu paikkakunnan “toriparlamentti” ja kuulet halutessasi kaupungin viimeisimmät juorut.

Vinkki jäätelönhimoon; täältä saa kesällä pehmistä ja irtojätskiä!

/Kosilkan kahvlla

Uimahallin kahvila – RaisaTuuli

Urheilutalon iloinen kohtaamispaikka. Vitriinissä odottelee tuoreita herkkuja, jos urheilusuoritukset uhkaavat kaloritasapainoasi. Poiketa kannattaa muutenkin, kahvilasta löytyy pieni kukkapuoti. Raisalta voi tilata herkut myös kotiin, mökille tai juhliin, mukaan saa tarvittaessa tarjoilupalvelun.

RaisaTuuli
/RaisaTuuli
r-kioski outokumpu

R-Kioski

Voiko olla kotoisampaa Ärrää kuin meillä Outokummussa? Kiitos siitä iloiselle äiti-poika perheyritykselle ja heidän iloisille apureilleen. Tällä kiskalla palvellaan hymyn kera ja moni kysymys ratkeaa ammattilaisten opastuksella. Tänne poikkeaa mielellään kahville, kalastusluvan hakuun tai loton tekoon. Myös purtavaa pikku nälkään, muun muassa hodareita, pitspaloja, täytetyttyjä croisantteja ja tietysti pullaa.

R-kioski/Outokumpu
/outokummun.r.kioski
kaunisniemenkahvila särkiselkä outokumpu

Kaunisniemen kahvila (kesä-elokuu)

Kaunisniemen kahvilasta on tullut Outokummun suosituin kesäkahvila. Eikä suotta! Retrolla twistillä henkiin herätetyssä Kaunisniemessä viihtyvät yhtä lailla paikalliset ja matkailijat.

Kahvila on iloisten kohtaamisten paikka, jossa opastetaan Erä- ja luontokeskuksen reiteille ja vuokrataan kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja. Rannasta löytyy kehutut löylyt antava puulämmitteinen sauna. Monta osumaa yhdessä kohteessa!

Tarjottavissa suositaan paikallisia juomia ja ruokia, hiteiksi ovat muodostuneet kaalilihapiirakka ja mustikkapiirakka. Kaikki maistuu makealta värikkäällä isolla terassilla, jossa voi kellahtaa tunnelmoimaan vaikka riippukeinuun.

Särkiselkä Camping/Kaunisniemen kahvila
/sarkiselkacamping

Keretti Golf (kesä-elokuu)

Outokummun golfseura toivottaa pelaajien lisäksi myös muut kulkijat pysähtymään jätskille ja kahvipaussille klubin terassille. Tosin riski golf-kärpäsen puremaan on mahdollinen! Hyvä sijainti lenkkeilijöille ja Keretin tornista kiinnostuneille. Kompaktin klubin vieressä iso parkkialue ja St1-kylmäasema.

Golfin kahvila
/ogs.fi