Tervetuloa outokumpuun!

Kumpulaiset haastelee

Kumpulaiset ovat omien sanojensa mukaan ystävällisiä ja avoimia, apua ja neuvoja saa. Kansainvälinen kaivostoiminta toi tuulahduksia maailmalta sadan vuoden ajan, nyt tuulahduksia tuovat kulttuurialan opiskelijat, kansainväliset uuden polven yritykset ja matkailijat.

Kun kysyy kumpulaiselta, ovatko he savolaisia vai karjalaisia, saa vastauksen, että me olemme outokumpulaisia. Kaupungista ja sen ihmisistä löytyy vastakohtia, on rosoa ja kauneutta, kaupunkia ja erämaata.

Ota itse selvää, millaisia kumpulaiset ovat ja mitä he haluavat sinulle kertoa rakkaasta kaupungistaan!

Äänitorvena Outokummun asialla

Kylämieheksi tunnustautuvan Esko Vihavan voi löytää muun muassa erilaisten soittimien ääreltä, tapahtumien vilskeestä ja teatterin lavalta. Työkseen hän huolehtii Outokummun kaupungin viestinnästä ja tapahtumista.

VisitOutokumpu

“Yleisin kommentti on ‘WAU’”

Outokumpulainen myyntipäällikkö, Kasimir Sandman, on asettunut kaupunkiin nuorena. Paikkakunnan hyvät puitteet ovat tulleet hänelle tutuksi mm. yrittäjänä ja harrastusten kautta. Outokummun Yrittäjät ry:n puheenjohtajanakin toiminut Kasimir pitää monipuolista palvelutarjontaa tärkeänä osana matkailijoiden kokemusta.

VisitOutokumpu

“Tämä on tavallisuuden ja erikoisuuden kohtaamispaikka”

Henry Räsänen on tuttu kasvo paikkakunnalla näyttämötaiteen ja kulttuuritapahtumien puuhamiehenä. Työt vie välillä kauas kotoa, mutta Outokumpuun on aina hyvä palata.

“Kumpulaisuus on kuin tavaramerkki”

Outokumpulainen Anna Partanen valitsee tittelikseen mielummin ‘puuhanainen’, kuin ‘eläkeläinen’. Tämä käy järkeen! Annan voi kohdata muun muassa kansallispukuhiihdossa, kuntapolitiikassa, luontopoluilla, taiteen parissa ja Vanhat talot -tapahtumassa. Outokummussa riittää tekemistä!

”Kaivoksen tarinat elävät yhä”

Tiina Palanderin tuntee harva, mutta Tintin tietää kaikki. Metsähovin nauravaisella tarjoilijattarella on rautainen työkokemus nälkäisten ja janoisten asiakkaiden palvelijana. Tintti odottaa malttamattomana kesän luontoretkiä ja tietysti matkailijoita tarinoimaan paikallisen baaritiskille.