“Kun lumet häviää, niin silloin lähti!”

Tintin tuntevat kaikki, jotka ovat Outokummussa baarissa tai ravintolassa vierailleet, hersyvä puheenparsi ja nauru jäävät mieleen. Vapaa-aikansa Tintti viettää mieluusti luonnossa, marja- ja sienimetsässä. Kaivoksen historia ja tarinat ovat tulleet tutuiksi myös asiakkaiden kautta. Kannattaa lukea Tintin vinkit! 

Tintti, miksi Outokumpuun kannattaa poiketa kauempaakin?

Kaivos on sellainen miljöö mihin tullaan kauempaakin. Moni tulee ihan sen takia. Sen tarinat elävät yhä ihmisten puheissa. Monesti käy niin, että joku turisti tulee tänne ravintolaan kysymään jotain kaivoksesta ja itse ei ole ihan varma, niin meidän asiakkaat osaavat vastata. Baaritiskin äärellä istuu usein tietopankki! Meillähän käy välillä näitä vanhoja kaivostyöntekijöitä asiakkaana ja he kyllä tietävät paljon. 

Sitten on meidän kaupungin erilaiset palvelut kuten vaateliike Helié, kangaskaupat ja harrastukset. Monet tuovat asuntoauton Särkiselälle. Täältä löytyy kaikenlaista, vähän jokaiselle jotakin. 

Mikä on sinun taustasi outokumpulaisena?

Olen alunperin Savosta, Vehmersalmelta. Vuonna 1988 olen muuttanut ja tullut töihin Outokumpuun. Olen myös kasvattanut poikani täällä. 

Minun ensimmäinen työpaikka Outokummussa oli Hotelli Malmikumpu vuoteen 2001. Sitten vaihdoin Tirri pubiin töihin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Sitten olin ns.” pikku Wildissa” noin kuusi vuotta töissä ja sitten olen tullut tähän Metsähoviin. Eli Outokummussa olen tehnyt lähes 34 vuotta ravintola-alan uraa. 

Viihdyn kyllä tosi hyvin. Tykkään paljon meidän asiakkaista. Matkailijatkin ovat kiinnostavia asiakkaita. Heillä on hyviä kysymyksiä Outokummusta ja kaikilla on myös omia erilaisia syitä miksi ovat tänne Outokumpuun tulleet. Se on minusta virkistävää.

Millä tavoin viihdyt itse Outokummussa parhaiten?

Minä harrastan paljon luonnossa liikkumista. Heti keväällä, kun lumet häviää, niin silloin lähti! Korvasienet etsitään ensin ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn metsän satoa poimiessa. Laavut ovat minulla aktiivisessa käytössä myös. 

Voin lähteä vaikka työvuoron jälkeen metsään retkelle ja syödä eväitä kannolla istuen. Siellä mietin, että eipä ole täälläkään hiljaista, kun metsä antaa omia ääniään. Se rentouttaa!

Top 3 suositustasi Outokumpuun matkaavalle?
  1. Vanha kaivos. Matkailijoille täällä on tietysti museo tärkeä, mutta itselleni se lasten leikkipuisto on ykkönen. Sinne mennään yhdessä lapsiperheiden kanssa viihtymään. Kännykät unohtuu ja lapset riehaantuu, kun pääsee keinumaan ja kiipeilemään. 
  2. Lasten kalapaikka Erä- ja luontokeskuksessa. Täällä on hyvä käydä tyhjentämässä aivojaan luontopolkua käyskennellen ja tulilla istuen. Olen viettänyt aikaa Eräkeskuksen kaikilla laavuilla! Tietysti tämä paikka on myös kaikenikäisten kalastajien mieleen!
  3. Kaunisniemen kahvila ja Särkiselän leirintäalue. Täällä on asuntovaunupaikat, rannat ja luonto lähellä. Kahvila itsessään on viihtyisä paikka viettää aikaa.
Minkälaisia matkailijoita toivoisit Outokumpuun?

Sellaisia, jotka tykkäävät luonnosta ja historian havinasta. Baaritiskin toisella puolella olisi kiva nähdä hyväluonteisia seikkailijoita! Tottakai tänne ovat kaikki tervetulleita!

Testaa Tintin Mustikkajälkkäri 4–5 hengelle

Herkullista mustikkaa löytyy Outokummun metsistä paljon. Tintin helppo herkkuresepti tehdään itse kerätyistä marjoista.

Kermavaahto (2dl vispikermaa)
Raejuusto 1prk (200g)
Tuoretta mustikkaa (2,5dl)
Vaniljasokeri 1tl
Sokeri 1 rkl

Ensin vatkataan kerma vaahdoksi. Sitten sekoitetaan muut ainekset joukkoon. Valuta raejuuston neste pois ennen lisäämistä. Voit muuttaa mittasuhteita oman maun mukaan kevyemmäksi tai tuhdimmaksi! Tarjoillaan kylmänä. Voit koristella annoksen vielä tuoreilla mustikoilla.

Jaa artikkeli ystävillesi!