Lasten kalapaikka

lapset kalapaikalla talvella
lasten kalapaikka saalis

Esteetöntä ja helppoa

Erä- ja luontokeskuksen kruunaa mittava ja esteetön Lasten kalapaikka, jota kutsutaan myös Lasten kalakeitaaksi. Kohteen ovat rakentaneet paikalliset kalamiehet ja -naiset pääosin talkootyönä. Haluttiin kohde, jossa lapset voivat turvallisesti oppia kalastuksen ja erästelyn taitoja ja jossa sukupolvet ja erilaiset ihmiset kohtaavat. Kalastus on sallittua ja maksutonta vain alle 12-vuotiaille lapsille ja liikuntaesteisille henkilöille.

Lasten kalapaikan luontaisessa kalakannassa on  ahventa, särkea, haukea ja lahnaa, istutuskalana on kirjolohi. Sallittuja kalastustapoja ovat onkiminen, pilkkiminen, viehe- ja perhokalastus, tahnaonginta ei ole sallittua. Vanhemmat voivat opastaa ja kalakeitaalla on laituri myös aikuisille onkijoille.

Kalapaikassa on n. 300 metriä leveitä kulkuväyliä ja laitureita, Ketunpolku, 5 onkilaituria, laavu, invavessa, kota ja Karhunpesä-paviljonki. Karhunpesä sopii pienille ryhmille ja sitä käyttävät päiväkodit, koululuokat sekä yritykset virkistyspäivissään.

Kalapaikalla on opasteet, joista selviää, kuka ja miten voi kalastaa. Kalakeidas on osa Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusaluetta ja kalojen istutuksista ja valvonnasta vastaa Outokummun Virkistyskalastajat ry.

Karhunpesän varaukset: puh. 044 7559 222 tai matkailu@outokummunkaupunki.fi

Lasten kalakeidas kartta, outokumpu

Jaa artikkeli ystävillesi!