Tapahtumat

Tehdään yhdessä hyvää

Outokummussa on ollut vuosien varrella mitä oudoimpia tapahtumia kuten monitaiteellinen OutoAikaOuto ja todella Huonot Festarit. Ideat kiertävät, jalostuvat ja tapahtumat muuttavat muotoaan. Tapahtumia järjestävät aktiiviset yhdistykset paikallisten yritysten ja kaupungin tuella.

Kaupungissa tapahtuu koko ajan ja kumpulaiset ovat aktiivista väkeä.

Tapahtumia Outokummussa

Kivimessut

Perinteiset kivi-, koru- ja kädenmessut järjestetään kesällä. Viimeksi tapahtumapaikkana oli Vanha kaivos. Odotettavissa on tietoa ja ostettavaa kivistä ja mineraaleista aidossa ympäristössä. Messut järjestää Outokummun Kivikerho ry, jonka tarkoituksena on kivi- ja mineraalitietouden tunnetuksi tekeminen.

Kivimessut
Vanha kaivos
vanhat talot bändi

Vanhat talot -tapahtuma

Vanhat talot avaa ovet kaupungin mielenkiintoisiin koteihin ja kohteisiin. Suurin osa kohteista on Outokummun keskustan läheisyydessä, mutta myös ympäröivistä kylistä löytyy historiallisia kohteita. Tapahtumassa oleellista antia ovat asiantuntijoiden luennot ja legendaarisen Vanhat talot -bändin iltakeikka. Tapahtuman järjestää Itä-Suomen kulttuuripolut ry.

Itä-Suomen kulttuuripolut ry

Outogalleria

Outogalleria oli Outokummun teatterin kauan odotettu uusi kantaesitys. Ohjaaja Henry Räsänen kirjoitti näytelmän ja teoksen, joka merkillisellä tavalla yhdistää August Strindbergin ja Irwin Goodmanin tuotannon. Näin voi tapahtua vain Outokummussa, kannattaa seurata, mitä teatteri tekee.

/outokummunteatteri

Jaa artikkeli ystävillesi!