Tapahtumat

Tehdään yhdessä hyvää

Outokummussa on ollut vuosien varrella mitä oudoimpia tapahtumia kuten monitaiteellinen OutoAikaOuto ja todella Huonot Festarit. Ideat kiertävät, jalostuvat ja tapahtumat muuttavat muotoaan. Tapahtumia järjestävät aktiiviset yhdistykset paikallisten yritysten tuella.

Koronan jälkeen tapahtumien kenttä alkaa taas elää ja perinteisten tapahtumien lisäksi on luvassa uusia. Kesälle 2022 on luvassa mm. uudet ruokafestarit, kannattaa seurata tapahtumakalenteria. Kumpulaiset ovat aktiivista väkeä.

Kulttuuritapahtumat
mäkiautot vanhakaivosgp

OKUfest

OKUfest on koko kaupungin karnevaali, joka valtaa vuosittain koko keskustan. Festivaalin ytimessä on perinteinen mäkiautokisa, johon joukkueet valmistautuvat huolella koko vuoden. Festareilla myös syödään hyvin, tanssitaan ja pidetään hauskaa vaihtuvien artistien johdolla.

OkuFEST
Mäkiautokisat
vanhat talot bändi

Vanhat talot

Vanhat talot avaavat taas ovensa yleisölle. Suurin osa kohteista on Outokummun keskustan läheisyydessä, mutta myös ympäröivistä kylistä löytyy historiallisia kohteita. Tapahtumassa oleellista antia ovat asiantuntijoiden luennot ja legendaarisen Vanhat talot -bändin iltakeikka. Tapahtuman järjestää Itä-Suomen kulttuuripolut ry.

Itä-Suomen kulttuuripolut ry

Outogalleria

Outogalleria on Outokummun teatterin kauan odotettu uusi kantaesitys. Ohjaaja Henry Räsänen on kirjoittanut näytelmän ja teoksen, joka merkillisellä tavalla yhdistää August Strindbergin ja Irwin Goodmanin tuotannon. Näin voi tapahtua vain Outokummussa.

/outokummunteatteri

Tapahtumia Outokummussa

Jaa artikkeli ystävillesi!