“Yleisin kommentti on ‘WAU’”

Outokumpulainen myyntipäällikkö, Kasimir Sandman, on asettunut kaupunkiin nuorena. Paikkakunnan hyvät puitteet ovat tulleet hänelle tutuksi mm. yrittäjänä ja harrastusten kautta. Outokummun Yrittäjät ry:n puheenjohtajanakin toiminut Kasimir pitää monipuolista palvelutarjontaa tärkeänä osana matkailijoiden kokemusta.

Kasimir, minkälaiset palvelut odottavat Outokummussa matkailijaa?

Meillä on täällä monipuolinen kattaus palveluja ja itse asiassa osa näistä palveluista itsessään on suosittuja matkailukohteita. Meillä muun muassa erikoisvaateliike ja kangaskauppa, hienoja liikkeitä molemmat. Lisäksi löytyy sähkötarvikeliike, puhelinliike, konekauppa, metsätarvikeliike…eli kaikille on jotakin.

Minkälainen on oma taustasi outokumpulaisena?

Olen tullut Outokumpuun 2012 Helsingistä missä olen syntynyt ja kasvanut. Tulin tänne oikeastaan äitini sukujuurille. Menin silloin lukioon, tuonne omaperäiselle kaivosalueelle. Sitten olen jäänyt tänne yrittäjäksi ja työelämään. En ole haikaillut takaisin Helsinkiin.

Olen toiminut täällä yrittäjänä sekä matkailun, että kaupan alalla. Yrittäjäjärjestön toiminnassa olin myös pitkään mukana. Nykyään toimin viennin- ja kotimaan myynnin parissa joensuulaisen teollisuusalan yrityksessä.

Miten vietät täällä aikaasi mieluiten?

Käyn paljon kuntosalilla, pelaan frisbeegolfia ja retkeilen luonnossa puolisoni kanssa.

Mikä tekee Outokummusta hyvän matkakohteen?

Täällä on erittäin hieno arkkitehtuuri. Hyvin vanhaa ja monipuolista, vanhan kaivosyhtiön ansiosta. Tämä on hyvin “berliinimäinen” pieni kaivos- ja teollisuuskaupunki, eli täällä on hyvin monenlaista väkeä ja kulttuuria. Teollisuus näkyy täällä paljon edelleen.

Top 3 paikkaa, joita suosittelet matkailijalle
  1. Vanhan Kaivoksen näköalatasanne. Paikka tarjoaa huikeat näkymät pitkälle. Minusta on hienoa, että näin keskeisellä paikalla on näin hieno korkea paikka.
  2. Kaunisniemen kahvila ja Särkiselän ranta. Mukava paikka istua kesäiltaa ja kuunnella bändiä, kun nuoret liukuvat sup-laudoilla ohi ja auringonpaiste kimmeltää järven pinnassa.
  3. Frisbeegolf. Tämä rata on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen! Se sijaitsee Vanhan Kaivoksen alueella.
Mitä sisältää sinun unelmien kesäpäivä Outokummussa?

Ehdottomasti hyvällä säällä rantakäynti Särkiselällä. Sieltä löytyy hyppytorni ja tietysti kahvio. Sitten olisi käynti Vanhalla Kaivoksella tunnelissa ja Itä-Suomen suurimmassa leikkipuistossa eli Lasten kaivoksella. Lounasta voisi nauttia Hotelliravintola Kummussa keskellä kylää. Sellaisista aineksista tekisin päivän. Iltamenojakin löytyy tarvittaessa!

Minkälaisia havaintoja olet tehnyt Outokummusta matkailijoiden kokemusten kautta?

Kolme vuotta matkailijoita täällä palvelleena olen kuullut monenlaisia reaktioita. Yleisin niistä on “Wau!”. Kyllä tuo Kaivos on huikea, se ympäristö ja tunneli… se vetää sanattomaksi monet. Meillä on tällainen paikka ja palvelut! Alue on säilytetty hienosti.

Minkälaisia matkailijoita toivot Outokumpuun?

Iloisia! Ja sellaisia matkailijat pääsääntöisesti ovatkin, hymyssä suin.

Vielä matkavinkkinä kertoisin; Outokumpu muodostaa Valamon luostarin ja Kolin kanssa hyvän kolmikon. Kaikki helposti saavutettavissa yhden tai kahden päivän aikana. Yhdellä iskulla siis kolme hyvää “kärpästä”.

Jaa artikkeli ystävillesi!